Desztenye 2012.06.26. 20:23

Elkezdődik

Blogot írni trendi. Nem akarok trendi lenni. Inkább "rendi lenni" volna jó. Úgy is mondják, hogy rend a lelke mindennek. Ez megfordítva is igaz: lélek a rendje mindennek.

Amióta a pályaválasztás kérdése először felmerült - sőt már jóval előtte is -  mindig az érdekelt, hogy mi van a dolgok mögött, miért reagálnak az emberek úgy ahogy, mi van a lelkemben, mi van a lelkükben az embereknek amikor valamit gondolnak-mondanak, éreznek és tesznek. Minden innen indult. Hiszem, hogy az ember és az emberiség a káosz helyett a rend felé törekszik, ami mindenütt ott van, csak meg kell keresni...Valójában mindannyian arra vágyunk, hogy rend legyen az életünkben és a lelkünkben. Harmóniára, egységre törekszünk. A tranzakcióanalízistől kölcsönvett mondatot, miszerint "én OK vagyok, Te OK vagy", valahogy úgy alakítanám át, hogy "az én lelkem OK, a Te lelked OK". Ha rend van a lelkemben, a másikban is fel tudom fedezni a lelket és a rendet. Ha a másikban is meglátom, mindenkiben meglátom. Ha mindenkiben meglátom, szebb lesz a világom. A Te világod és a Mi világunk is.  Ezért hiszem, hogy lélek (és szellem) a rendje Mindennek.

Hogy mivel tudjuk ezt a lelki rendet, lelki békét megteremteni önmagunkban? Sok módszer létezik, de azt hiszem valójában minden és bármi ami nem sérti a másik embert -  tehát morális és helyes tett - alkalmas lehet erre. Lehetnek ösztönösen- és tudatosan felfedezett módszerek is. Mi az ami lelki békét nyújt nekünk, amiből töltekezhetünk, amivel felvértezhetjük magunkat a mindennapok sűrűjében? A válasz, a Forrás bennünk rejlik. Nem válaszokat kívánok adni ezzel a bloggal, hanem tapasztalatok, ötletek, élmények stb. megosztásával egy közös keresésre szólítok mindenkit akit érdekel önmaga- és mások lelki tere. Ez a Kreatív Lélektér.

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekkelelek.blog.hu/api/trackback/id/tr944607315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása